Verkeer en politiek

Wellicht hebben sommigen van u het al in de media vernomen, maar de minister heeft gisteren haar definitieve bezuinigingsvoorstel gepresenteerd.

Via deze link kunnen jullie de volledige lijst van de projecten zien:
De juiste gegevens staan onder de sectorplaat wegen.

De belangrijkste projecten kort samengevat:
A27/A1: Geen wijziging ten opzichte van eerder gecommuniceerde vertraging. Dit betekent start uitvoering 2016 en gereed in 2018.
Ring Utrecht: Deel A12 wordt vertraagd, maar A27 gaat gewoon door (wel afhankelijk van uitkomsten commissie Amelisweerd)
NRU: Deze gaat vertraagd worden. Start bouw pas in 2025.

Nu is de lijst pas definitief wanneer de kamer erover heeft beslist. Alle regio’s gaan nu proberen de kamerleden te beïnvloeden dat hun projecten alsnog gewoon uitgevoerd kan worden (de gedeputeerde van Gelderland nam gisteren op RTL Nieuws al een voorschot hierop). Mijn persoonlijke verwachting is eigenlijk dat de lijst uiteindelijk gewoon aangenomen gaat worden, met een enkele kleine wijziging. Aan Utrecht is het dan om te besluiten hoe dit project wordt voortgezet, maar de kans is aanwezig dat de planvorming opgeschort gaat worden en het proces over een paar jaar weer opnieuw gaat beginnen, incl. ambities van een toekomstig college.

Overigens klopt de berichtgeving rond de Uithoflijn niet. De planning blijft staan, alleen dient het BRU en Utrecht een deel te gaan voorfinancieren.

Mocht u nog vragen hebben over de bezuinigingen en de gevolgen, dan hoor ik dat graag. Mocht er nog meer informatie komen, die relevant is, dan zal ik dat tzt doorgeven.

Met vriendelijke groet,

Richard van der Westen
Beleidsmedewerker Verkeer

Bent u weg met de paasdagen? Geef inbrekers geen kans!

-       Zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt.
-       Laat het licht aan en uit gaan door gebruik te maken van een tijdschakelaar.
-       Vertel uw buren wanneer u weg gaat en terugkomt. Laat ze eventueel hun (tweede) auto parkeren op uw oprit.
-       Zet geen waardevolle spullen in het zicht. LCD -en plasmaschermen zijn gewilde objecten, evenals laptops die voor het grijpen liggen.
-       Zorg voor goede sloten.
-       Laat nooit sleutels aan de binnenzijde van het slot zitten.
-       Deuren, ook achterdeuren, kunt u verlichten door plaatsing van een buitenlamp die reageert op beweging of door een lamp met een schemerschakelaar.
-       Berg ladder, tuinmeubilair en kliko’s altijd op en laat geen (tuin) gereedschap rondom uw woning liggen.
-       Meld nooit via sociale media zoals Twitter, Hyves en Facebook dat u op vakantie bent. Spreek dit ook niet in op het antwoordapparaat.

Ziet u iets verdachts, bel de politie via 112!

Kijk voor meer informatie over woningeninbraken op www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.html Wilt u op de hoogte blijven van preventietips en heeft u interesse voor de lokale politie, volg dan de politie via Twitter. U kunt politie De Bilt volgen via www.twitter.com/PolitieDeBilt.

Veilig De Bilt

Politie De Bilt en gemeente De Bilt wensen u fijne feestdagen