Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni 2019 wordt in gemeente De Bilt de eerste SamenLoop voor Hoop gehouden; een wandelevenement waarmee geld opgehaald wordt voor kankeronderzoek. Tijdens een 24-uurs wandelestafette staan zoveel mogelijk teams en lotgenoten stil bij kanker en vieren het leven. Tijdens het evenement zijn er drie ceremonies, veel muzikale optredens en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen.

Ceremonies
Het evenement start op vrijdag om 19.00 uur met een openingsceremonie door de eregasten. Dit zijn mensen die de diagnose kanker hebben of in het verleden hebben gehad. Zij hebben een speciale plek tijdens de SamenLoop. Een hoogtepunt vormt de indrukwekkende kaarsenceremonie op vrijdagavond rond 23.00 uur, waarbij herdenken centraal staat. Op zaterdag om 14.00 uur is er een speciale Kinderloop van 24 minuten. Het evenement eindigt op zaterdag om 19.00 uur met een slotceremonie waarin alle deelnemers gezamenlijk de laatste ronde lopen.

Saamhorigheid
Het evenement wordt ondersteund door KWF Kankerbestrijding en de hele opbrengst komt ten goede aan onderzoek. Belangrijke component van de SamenLoop voor Hoop is de mogelijkheid om warmte en saamhorigheid te tonen en te ervaren. Daarnaast wil de organisatie de verbinding tot stand brengen tussen de zes dorpskernen in De Bilt, zodat het evenement door zoveel mogelijk inwoners wordt gedragen. De teams kunnen in de aanloop naar de SamenLoop voor Hoop geld inzamelen door het houden van speciale acties.

Wat kun jij doen?
Maak een team met familie, vrienden, collega’s of je sportteam, meld je aan als vrijwilliger, help mee met de voorbereidingen in één van de commissies, steun ons met je bedrijf door een team te sponsoren, activiteiten te organiseren, etc.

Meer informatie vind je op www.samenloopvoorhoop.nl/debilt En volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Oproep voor teams

Wil je meedoen aan SamenLoop voor Hoop om geld in te zamelen voor kankeronderzoek? Met 10 tot 15 mensen heb je een team en kun je je als teamcaptain inschrijven voor deze 24-uurs wandelestafette.

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen. Dit jaar doet onze gemeente voor het eerst mee en roepen we inwoners op om mee te doen. Maak je familie, vrienden, buren, vereniging of collega’s dus enthousiast en doe mee met de SamenLoop voor Hoop in De Bilt!

Schrijf je in als teamcaptain en meld je team hier aan, of schrijf je in bij een bestaand team.

Waar en wanneer is het?
Het evenement vindt plaats op 28 en 29 juni in Bilthoven, voor gemeentehuis Jagtlust. Je vindt daar dan het wandelparcours, optredens van lokaal talent, een braderie en allerlei activiteiten voor kinderen.

Loop ik zelf 24 uur?
Het is een estafette, dus je spreekt met je teamgenoten af wie wanneer loopt. Als teamcaptain maak je hiervoor zelf je schema, zolang er maar altijd 1 iemand van je team aan het wandelen is.

Wanneer moet mijn team compleet zijn?
Uiterlijk 28 juni. We vragen wel of teamcaptains zo snel mogelijk hun team willen aanmelden, zodat wij weten hoeveel teams er mee lopen en we jullie van praktische informatie kunnen voorzien. Deelnemers kunnen zich gedurende de komende maanden zelf aanmelden bij een specifiek team.

Hoe zamel ik geld in?
Dat kan op allerlei manieren! Cupcakes bakken, spullen verkopen tijdens Koningsdag of je laten sponsoren door vrienden, familie of je baas. Hiervoor kun je op onze website een actiepagina aanmaken met je team. Je kunt ook de KWF kaarsenzakken verkopen.

Waar gaat het geld naar toe?
50% gaat naar onderzoek van het Prinses Maxima Centrum in Utrecht
Leukemiebehandeling specifiek gericht op genetische afwijkingen

50% gaat naar KWF
Algemeen wetenschappelijk onderzoek

Waar vind ik meer informatie?
Op onze website, www.samenloopvoorhoop.nl/debilt Hier vind je o.a. het handboek voor teamcaptains met alle praktische informatie en kun je je gelijk inschrijven.

Oproep inschrijven KinderLoop

De KinderLoop is een korte versie van de SamenLoop van 24 minuten. De jonge deelnemers krijgen aan de start een paars SamenLoopT-shirt, lopen in teams en worden begeleid door een volwassene.

Helaas worden ook kinderen geconfronteerd met kanker. Ze kennen vaak wel iemand die ziek is geweest of misschien zelfs overleden is aan kanker. De KinderLoop is een mooie manier om dit onderwerp bespreekbaar te maken en het biedt kinderen bovendien de kans om zich actief in te zetten voor een goed doel.

De KinderLoop is een korte versie van de SamenLoop en duurt 24 minuten

Meedoen met de KinderLoop kost drie euro per kind
Basisscholen uit de buurt die meedoen combineren de Kinderloop vaak met aandacht voor kanker in de klas. Het is de bedoeling dat kinderen zich laten sponsoren door bijvoorbeeld opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren en andere vrienden en bekenden. Ze kunnen ook klusjes doen zoals lege flessen verzamelen en ga zo maar door…

Aan de overkant van het terrein voor gemeentehuis Jagtlust, worden allemaal leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Klik hier om je kids in te schrijven voor de KinderLoop in De Bilt.

Volgende vergaderingen 2019

verslag ma 21 januari De Groene Daan