9 januari 2015
 
 
P E R S B E R I C H T
 
Start campagne adoptie van afvalbakken
 
De gemeente De Bilt geeft inwoners de gelegenheid om een openbare afvalbak te adopteren. Het gaat om ruim tweehonderd afvalbakken, vooral in woonwijken en bij speelplekken. Wethouder openbare ruimte, Jolanda van Hulst, verklaart dat het legen en onderhouden van de huidige afvalbakken relatief veel geld kost en dat de gemeente voor de komende jaren wil versoberen. “Op plekken waar veel mensen bij elkaar komen, blijven nog genoeg afvalbakken staan en deze blijven we ook legen.” De adoptiecampagne start donderdag 15 januari met het herkenbaar stickeren van de afvalbakken, die voor adoptie in aanmerking komen. Inwoners krijgen een maand de tijd om zich hiervoor aan te melden.
 
Verdwijnen afvalbakken
De gemeente De Bilt wil de inrichting van de openbare ruimte betaalbaar houden. Van de in totaal 455 afvalbakken verdwijnen er 45 en komen er 224 voor adoptie in aanmerking. De bakken die weggehaald worden staan in het buitengebied. De gemeente blijft zorgen voor de bakken in de winkelcentra,  bij ontmoetingsplekken, in parken, op bushaltes en langs de zogeheten snoeproutes van scholen naar supermarkten. Ook de hondenhaltes en blikmikkers blijven staan. De adoptie van afvalbakken is een van de onderdelen van het beeldkwaliteitplan ‘Zicht op groen’. Door de vermindering van het aantal afvalbakken kan de gemeente binnen het bestaande beheerbudget ruimte maken om achterstallige groenrenovaties uit te voeren.
 
Herkennen van te adopteren afvalbakken
De adoptie-afvalbakbakken zijn te herkennen aan een oranje sticker. De bakken die de gemeente weghaalt hebben een rode sticker. Een bak die geadopteerd is krijgt een sticker in de huisstijlkleuren van de gemeente. Om een afvalbak te kunnen adopteren geeft de gemeente bewoners tot 15 februari de gelegenheid om zich als adoptant aan te melden. In maart worden de bakken verwijderd, die niet geadopteerd zijn.  
 
Informatie
Meer informatie over de plaatsing van afvalbakken en de mogelijkheden om een afvalbak te adopteren is te vinden op www.debilt.nl/afvalbakken.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
·      Yolande van Mil, communicatieadviseur (030) 22 89 500, mily@debilt.nl,  dinsdag en vrijdag (t/m 20 januari 2015).
·      Dick de Jager, communicatieadviseur (030) 89 433, Jagerd@debilt.nl, woensdag niet aanwezig.
 


Agenda

Volgende vergaderingen 2019

verslag ma 21 januari De Groene Daan
verslag ma 12 november De Groene Daan

 

Links